Terug naar Nieuwsoverzicht

Kies je tee

1 juli 2017

Sinds 2012 al is het mogelijk om van verschillende kleuren tees qualifying rondes te spelen. De NGF adviseerde de kleur tee doorgaans op basis van geslacht en handicap. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat spelers die van de juiste kleur tee spelen meer spelplezier hebben en snelheid in hun spel houden. Het is daarom belangrijk dat we de golfers gaan helpen bij het bepalen van welke kleur tee zij het beste kunnen afslaan.

Dat spelen vanaf de juiste tee zo belangrijk is voor veel golfers wordt geïllustreerd aan de hand van onderstaande voorbeelden: 

  1. Beginners, jeugd en sommige senioren beleven meer golfplezier als ze van oranje/rood mogen spelen zodat ze de green makkelijker en sneller bereiken. 
  2. Gevorderde spelers kunnen van tees wisselen om hun course management te trainen. 
  3. Samen met de familie van dezelfde kleur tee spelen draagt bij aan de gezelligheid en de snelheid van het spel. 

Een poster om golfers te helpen

De NGF heeft de poster ‘Kies je tee’ gemaakt die het kiezen van een tee veel eenvoudiger maakt. Golfers bepalen aan de hand van de lengte die zij kunnen slaan en met behulp van de poster welke kleur tee het beste bij ze past. Hieronder zie je het advies voor de kleur tee op basis van de afstand van een geslagen bal.

  • Tot 125 meter – Oranje
  • Tussen de 125 en 160 meter – Rood
  • Tussen de 160 en 190 meter – Blauw
  • Tussen de 190 en 225 meter – Geel
  • Verder dan 225 meter – Wit

Elke club, baan en golfprofessional krijgt de poster opgestuurd om op te hangen in het clubhuis, bij de eerste tee of bij de drivingrange. De poster is digitaal te vinden op het NGF-Informatieplein onder ‘Handicap’ en ‘Sportief Beleid’ en bij de digitale ondersteuning van De Golf Academie op www.degolfacademie.nl. De poster wordt ook aangeboden via www.golfboeken.nl op een aluminiumplaat (zonder eigen logo). Deze plaat kost 25 euro exclusief verzendkosten.

Kies de tee die bij je past!