Terug naar Nieuwsoverzicht

Samen golf toegankelijker maken voor mensen met een handicap

18 september 2017

Fonds Gehandicaptensport en de NGF introduceren het Sportfonds GOLF om de golfsport toegankelijker te maken voor sporters met een beperking.

Het Sportfonds GOLF krijgt landelijk brede steun en heeft als doel om (financiële) ondersteuning te bieden aan golfverenigingen ten behoeve van sporters met een handicap. De samenwerking is tijdens het KLM Open 2017 beklonken met een cheque van 27.500 euro bijeen gegolft tijdens de Charity Challenge op zaterdag 9 september jl. Paralympisch kampioene Monique Kalkman is de ambassadrice voor het sportfonds Golf.  

1,7 miljoen mensen met een handicap willen sporten

Willem Zelsmann , president NGF, "Met de oprichting van het Sportfonds GOLF hebben de NGF, de NVG, de PGA Holland en Fonds Gehandicaptensport de handen ineen geslagen. Samen stimuleren we de golfsport. Door met golfverenigingen én -organisaties samen een aanbod te creëren en optimale begeleiding te garanderen aan (potentiële) golfers met een handicap. Ook worden initiatieven ter promotie en stimulering van de golfsport gesteund. De golfbranche heeft nu een plek waar gedoneerde gelden in goede handen zijn en we zeker weten dat elke euro er aan zal bijdragen dat er meer mensen met een beperking gaan en blijven golfen."

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport, "In Nederland zijn er circa 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten nog lang niet altijd vanzelfsprekend is. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sporten voor iedereen in 2030 de normaalste zaak van de wereld te laten zijn. Een lang gekoesterde wens gaat nu in vervulling. Ook de golfsport voor mensen met een handicap on par met valide sporters."

Ambassadrice
Monique Kalkman, Paralympisch- en Wereldkampioene in twee verschillende sporten, tafeltennis en rolstoeltennis, wordt ambassadrice voor het sportfonds GOLF. In 2009 heeft Monique golf opgepakt als onderdeel van haar revalidatie. In 2014 werd ze ‘Disabled Golfer van het jaar’ en heeft de ambitie om als eerste topsporter in 3 sporten de wereldtop te bereiken! Vanwege haar dwarslaesie maakt Monique gebruik van een ParaGolfer om haar sport te beoefenen.