Terug naar Nieuwsoverzicht

WHS les 4: hoe snel kan mijn handicap stijgen?

4 juni 2020

Het WHS wordt in Nederland in 2021 ingevoerd. Eind april zijn we begonnen met online lessen over de werking van het World Handicap System. Hierbij brengen we één keer per twee weken een aantal facetten van het Wereld Handicap Systeem onder de aandacht.

In het World Handicap System zitten automatische mechanismen die ervoor zorgen dat een handicap niet te snel stijgt na een aantal slechtere scores. Deze mechanismen (de Soft Cap en de Hard Cap) en het begrip Low Handicap Index worden toegelicht in de video hieronder.

Wil je nu al meer details weten? Lees dan de antwoorden op de vragen hieronder; die gaan dieper in op de zaken waarover in de video verteld wordt.

Wil je nu al wat meer weten over andere aspecten van het Wereld Handicap System? Ga dan naar de WHS-overzichtspagina ngf.nl/whs, daar vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Bekijk hieronder de eerdere afleveringen van de WHS-training.

Spelers

Deze trainingen en de informatie op ngf.nl/whs is bedoeld voor handicapcommissies. Golfers worden geïnformeerd over het WHS op golf.nl/whs. Wil je het WHS uitleggen aan je leden? Dan kunnen deze teksten gebruikt worden in het clubblad, in nieuwsbrieven en op clubwebsites.

  • Een korte tekst voor golfers: Word / pdf.
  • Een uitgebreide tekst voor golfers: Word / pdf. Je kunt ook delen van deze uitgebreide tekst gebruiken.