Terug naar Nieuwsoverzicht

Dringende oproep: blijf de coronaspelregels naleven

24 november 2021

NOC*NSF, de NGF en andere sportbonden roepen alle clubs, accommodaties en sporters op om de 'coronaspelregels' in de sport strikt na te leven.

Afgelopen weekend heeft demissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus laten weten dat de naleving van de coronatoegangsbewijs (CTB) in sportkantines enorm achterblijft. In 35% van de gevallen wordt niet gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. Onder sportkantines vallen kantines, clubhuizen en horecafaciliteiten op allerlei sportaccommodaties. 

De vaststelling van de minister is zeer zorgelijk in deze periode waarin het aantal coronabesmettingen heel hoog is. De minister geeft dan ook aan dat de "naleving en controle echt moet verbeteren willen wij de besmettingen beteugelen en ingrijpender maatregelen voorkomen.”

Om golf veilig te houden roept de NGF alle clubs en banen op om prioriteit te geven aan het controleren van het coronatoegangsbewijs. Op ngf.nl/coronafaq wordt uitgelegd wat er op dit gebied - en andere gebieden - verwacht wordt van clubs, golfbaanexploitanten en de horeca op golflocaties. Omdat veilig golf alleen gerealiseerd kan worden in samenwerking met de spelers, wordt aan clubs en banen gevraagd om golfers op te roepen mee te werken aan de controles en de coronamaatregelen bij het sporten strikt na te leven. Hoe meer begrip er is voor controles van het toegangsbewijs, hoe gemakkelijker het controleproces verloopt. En hoe beter de coronabasisregels gevolgd worden, hoe minder besmettingen er zijn.

Naleving van de coronaspelregels op golfbanen is in ieders belang; het is cruciaal om ervoor te zorgen dat golf toegestaan blijft als de overheid vanwege oplopende coronacijfers nog strengere maatregelen gaat nemen.

Op ngf.nl/coronafaq lees je wat de actuele maatregelen voor de golfsport betekenen. Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen. Mail golf@ngf.nl.