Terug naar Nieuwsoverzicht

Veiligheidscampagne #Focus fore je slaat

25 maart 2022

Veiligheid in golf is enorm belangrijk. Voor golfers onderling als ook voor de greenkeepers die regelmatig op de golfbaan werken als er gegolft wordt. De NGA lanceert daarom de campagne #Focus fore je slaat.

Golfers en greenkeepers zijn aan elkaar verbonden. Golfers genieten van het weer, de baan, de sport, hun medegolfers en de natuur. De greenkeepers doen hun best om de golfbaan in topvorm te houden. Daarbij is enige hinder van elkaar niet geheel uit te sluiten, maar wel te minimaliseren. De greenkeepers moeten tijdens hun werk rekening houden met de golfers en golfers tijdens hun spel met de greenkeepers.

Dit gaat in de meeste gevallen goed, maar helaas ook met enige regelmaat fout waardoor onveilige situaties ontstaan. De NGA is daarom een campagne gestart met de slogan #Focus fore je slaat waarbij ze aandacht vragen voor de veiligheid van greenkeepers op de golfbaan.

Golfclubs en -banen die met de campagne mee willen doen kunnen de digitale poster voor de campagne opvragen via info@ngagolf.nl of hier direct downloaden. 

Het veiligheidsvoorschrift dat geldt als een greenkeeper aan het werk is, is heel eenvoudig: wacht met slaan totdat de greenkeeper je een teken geeft. Dit geldt op elke golfbaan in de wereld.

Binnenkort meer

Als NGF zijn we bezig met de productie van een video rondom de veiligheid van greenkeepers op de golfbaan. Zodra deze gereed zal hij gedeeld worden met alle clubs en banen en te zien zijn op social media en ngf.nl.