Terug naar Nieuwsoverzicht

Live webinar over wijzigingen golfregels in 2023

21 oktober 2022

Op maandag 14 november om 19.00 uur organiseert de NGF een live webinar over wijzigingen van de golfregels per 1 januari 2023.

Voor wie?

Het webinar wordt gehouden via Zoom en is bedoeld voor leden van regel- en wedstrijdcommissies van golfclubs. 

De golfregels worden eens in de vier jaar gewijzigd. De volgende wijziging gaat in op 1 januari 2023. 

Het is belangrijk dat regel- en wedstrijdcommissies weten welke regels wijzigen. De belangrijkste regelwijzigingen zijn te vinden op deze pagina. En in het webinar op 14 november worden de veranderingen toegelicht.

Als gevolg van de regelwijzigingen per 1 januari 2023 zullen op dezelfde datum ook enkele voorbeelden van plaatselijke regels (local rules) veranderen. Ook die worden toegelicht in het webinar. Het is belangrijk dat regelcommissies hiervan op de hoogte zijn, omdat het mogelijk om plaatselijke regels gaat die door jouw club (kunnen) worden toegepast.

De wijzigingen in de golfregels hebben ook gevolgen voor de inhoud van de regelexamens en verschillende regelboeken (bijvoorbeeld 'Golfregels voor startende golfers' en 'Oefenvragenboek voor het Golfregelexamen'). Ook hierover word je geïnformeerd in het webinar. Kortom: hier moet je bij zijn, meld je aan! 

Vragen

De online bijeenkomst wordt gegeven door Walter Haandrikman (voorzitter van de Regel- en Handicapcommissie van de NGF) en Robert Hage (NGF Regels en Handicap). In de aanloop naar het webinar zijn vragen welkom. Je kunt je vraag per e-mail sturen aan Robert Hage. Tijdens het webinar kun je vragen stellen via de chatfunctie van Zoom. Vragen waar we in het webinar niet aan toe komen, worden achteraf per mail of telefoon beantwoord.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het live webinar via dit inschrijfformulier. Meteen nadat je je gegevens hebt ingevuld, krijg je direct een bevestigingsmail van Google Formulieren. Zie je dit bevestigingsbericht niet, dan is het vermoedelijk in je map met spam of ongewenste mail terecht gekomen. Een aantal dagen voor het webinar ontvang je de Zoom-link die je nodig hebt om deel te nemen. Ben je onbekend met Zoom, lees dan verderop hoe het werkt.

Hoe werkt Zoom?

Gebruik een computer, laptop, tablet of smartphone met een camera en microfoon. (Zeker elke moderne laptop, tablet en smartphone heeft een camera en microfoon.)
Bekend met Zoom? Klik enkele minuten van tevoren op de Zoom-deelnamelink die je enkele dagen voor het webinar ontvangt.
Niet bekend met Zoom? Klik dan zo’n 15 minuten van tevoren op de Zoom-deelnamelink die je enkele dagen voor het webinar ontvangt. Als je daarop klikt, komt je op een internetpagina van Zoom terecht. Klik hier op ‘Agree and proceed’. Klik vervolgens op ‘Download’ en ‘uitvoeren’. Hierna wordt gevraagd naar je naam (die zal worden weergegeven in de video) en hierna kun je op ‘Join meeting’ klikken. Nadat je op ‘Join meeting’hebt geklikt, krijg je toegang tot de ‘wachtkamer’ van de Zoom-meeting.
Zodra we beginnen met de bijeenkomst, ‘laten we je binnen’ in de digitale meeting en zie je ons en andere deelnemers op je scherm. Je staat dan automatisch op ‘mute’. Dat betekent dat andere deelnemers jou niet horen en dat de sprekers goed te horen zijn.
In de chatfunctie van Zoom kun je een vraag stellen. Probeer je vraag duidelijk te formuleren zodat iedereen begrijpt wat je bedoelt.
Aan het einde van de bijeenkomst klik je op ‘Leave meeting’.