Inhoud caddie

Ready Golf

Op sommige golfbanen en in wedstrijden is de snelheid van het golfspel een punt van aandacht. Rondes die vijf uur duren terwijl deze ook in vier uur gespeeld hadden kunnen worden. De oplossing: Ready Golf.

Ready Golf is een verzameling tips die vlot spel bevorderen. De NGF heeft Ready Golf in 2017 succesvol geïntroduceerd bij de NGF-wedstrijden. Sinds begin 2018 promoten de NGF Ready Golf onder alle clubs en banen. GOLF.NL stimuleert Ready Golf onder de spelers.

Met Ready Golf stimuleer je het speeltempo en -plezier in de baan

Ready Golf betreft niet alleen tips voor golfers, maar ook tips voor golfclubs en -banen. Kleine aanpassingen in de baan of het management kunnen de snelheid van het spel enorm bevorderen. 

Ready Golf-tips voor clubs en banen

Bekijk de video Ready Golf: tips voor clubs en banen

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Ready Golf-tips voor golfers

Promoot Ready Golf onder je golfers. Gebruik deze video om Ready Golf te stimuleren onder je leden en gastspelers. (Download hier het videobestand voor gebruik op eigen website, YouTube-kanaal of social media.)

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Wijs golfers ook op de pagina van GOLF.NL over Ready Golf: golf.nl/readygolf. Je mag de teksten van GOLF.NL overnemen op je clubwebsite en in nieuwsbrieven. 

Ready Golf leidt tot vlot spel, zonder dat het ten koste gaat van ons plezier of onze score

Een goede snelheid leidt tot betere scores

Heb je nog een argument nodig om golfers te overtuigen? Wijs ze er dan op dat slow play tot slechtere scores leidt. Dit blijkt uit statistieken van Arccos Golf, een bedrijf dat sensoren verkoopt die golfers op hun kunnen monteren en die elke slag registreren. 

Spelers scoren in het algemeen slechter als een 18-holes ronde 4,5 tot 5 uur duurt in plaats van 3 of 3,5. Spelers met een handicap tussen de 15 en 20 scoren dan gemiddeld 1,7 slag slechter. Bij spelers met een handicap tussen de 10 en 15 is dat gemiddeld 1,5 slag, bij spelers met een handicap tussen de 5 en 10 is het gemiddeld 1,4 slag en bij spelers met een handicap tussen de nul en 5 gemiddeld 1,3 slag.

Elk half uur 'slow play' heeft invloed. Als spelers met een handicap tussen de 15 en 20 een 18-holes ronde spelen in 4,5+ uur, dan is hun score gemiddeld 0,7 slag slechter dan als de ronde 4 tot 4,5 uur duurt. Waarom deze verschillen? Het heeft onder meer te maken met moeheid en concentratie. Zeker is dat de meeste spelers gebaat zijn bij vlot spel: niet te snel maar zeker niet te langzaam.

Hier vind je informatie die je kunt gebruiken bij communicatie in je clubblad, op de clubwebsite en in nieuwsbrieven: Speel eens door ... en Sneller slaan = beter golf

Raadpleeg ook de pagina Baaninrichting en plaatselijke regels: een aanpassing van de golfregels in 2019 biedt kansen om de biodiversiteit in golfbanen te verhogen en de doorstroming van spelers te verbeteren.