Senioren

De senioren van vandaag en morgen hebben een andere invulling van hun vrijetijdsbesteding dan 20 jaar geleden. Zij zijn steeds meer gewend om te kunnen kiezen tussen de vele activiteiten die er voor hun doelgroep georganiseerd worden. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan senioren en het product 'golf voor senioren' op te nemen in het sportieve beleid van jouw golfclub.
Het aantal senioren dat de komende jaren op de vrijetijdsmarkt komt zal alleen maar toenemen.
Naast het golfen zelf zijn fitheid en met elkaar plezier beleven de belangrijke voorwaarden voor senioren om een leven lang te blijven golfen. De NGF heeft rondom deze thema's een programma ontwikkeld dat golfclubs en -banen helpt bij het verbeteren van hun product seniorengolf. Dit programma wordt in de vorm van een eendaagse specialisatiedag senioren aangeboden en is bedoeld voor zowel bestaande leden, als ook om nieuwe clubleden binnen te halen.

Workshop senioren

Het doel van de specialisatiedag Senioren is om golfers in de leeftijd vanaf 50 jaar, door middel van groepslessen en aandacht voor fysiek, te stimuleren om vaker, beter en met meer plezier te laten golfen. Samen met clubdeveloper Janke van der Werf stelt de club een jaarprogramma op met elementen als:

  • Groepslessen en -trainingen
  • Gevarieerd wedstrijdprogramma
  • Sociale activiteiten
  • Themabijeenkomsten
  • Fysieke trainingen gericht op fitheid
In 2018 zijn er op 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november op verschillende locaties in NL workshops senioren. Ga naar de NGF-kalender of klik op de oranje button onderaan deze pagina om aan te melden.

Committed to Senioren

De activiteiten uit het jaarprogramma worden zo ingepland dat senioren het gehele jaar door betrokken blijven bij de sport en uw golfclub. Op de club wordt een samenwerking gestart tussen de golfprofessionals en een bewegingsspecialist (bijvoorbeeld een fysiotherapeut), die gezamenlijk het les- en trainingsprogramma gaan opstellen en uitvoeren.

Naast het opzetten van een jaarprogramma gaat de club op voor het certificaat Committed to Senioren waarbij de baan en de overige faciliteiten onder de loep worden genomen op toegankelijkheid en het gebruik door senioren. De NGF ondersteunt de club bij het behalen van dit certificaat en reikt relevante voorbeelden en handleidingen aan tijdens de workshop Senioren.

Neem voor meer informatie over de workshop of het certificaat Committed to Senioren contact op met clubdeveloper Janke van der werf via de contactgegevens onder aan deze pagina.

Beschikbare documenten over dit onderwerp vindt u op NGF Informatieplein onder de interesse 'Committed to Senioren'