Terug naar Kalender

Workshop Ondersteuning OnCourse & natuur

Op donderdag 26 augustus, op de eerste dag van de Challenge Tour-wedstrijd op The Dutch, organiseren we een bijeenkomst onder de titel “Ondersteuning OnCourse & natuur”. Profiteer van de adviezen die we in deze bijeenkomst geven!

Waar en wanneer?

Locatie: het clubhuis van The Dutch
Datum: donderdag 26 augustus 2021
Tijd: 09:00 tot 12:30 uur (inclusief pauze en lunch)

Voor wie en door wie?

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd onder voorbehoud dat de coronamaatregelen het toestaan. De workshop is bedoeld voor leden van GEO-, duurzaamheids- en baancommissies, baaneigenaars, -exploitanten, -managers, bestuurders en hoofdgreenkeepers. De workshop wordt gegeven door Niels Dokkuma en Koert Donkers van de NGF-afdeling Duurzaam Beheer / Agronomie en Ronald Buiting van Buiting Advies.

Kosten?

De workshop is inclusief koffie/thee, lunch en een toegangskaartje voor de B-NL Challenge Trophy. Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. Wel zijn er parkeerkosten voor wie met de auto komt: 12,50 euro per auto.

Wat wordt behandeld in de workshop?

In de workshop geven we tips voor het doorlopen van het onderdeel ‘Natuur’ in OnCourse, de portal die golfclubs en -banen gebruiken in het GEO-certificeringstraject. Hierbij komen onder meer de volgende zaken aan de orde.

  • Wat is het Ecologisch Werkprotocol? Waarvoor dient het en hoe maak je het?
  • Hoe pak je een flora- en fauna-inventarisatie aan?
  • Wat is voor GEO-certificering vereist wat betreft natuurbescherming en het beheer van bosopstanden?
  • Hoe breng ik de biotopen op onze golfbaan in beeld?
  • Welke ondersteuning biedt de NGF bij het doorlopen van ‘Natuur’ in OnCourse?

Er worden ook gastsprekers uitgenodigd die vertellen over hun ervaringen. Hierover volgt later meer informatie.

De bijeenkomst wordt gehouden op de eerste dag van de B-NL Challenge Trophy, een toernooi van de Challenge Tour op The Dutch. Na de workshop kun je genieten van topgolf. In het toernooi spelen Nederlandse professionals zoals Robbie van West en Daan Huizing en topamateurs zoals Koen Kouwenaar.

Aanmelden

Meld je snel aan! Wij nemen voorzorgsmaatregelen zodat iedereen veilig kan deelnemen aan de bijeenkomst, maar hierdoor kunnen we maar een beperkt aantal gasten ontvangen (maximaal 40). Klik hier om je aan te melden. Mocht de bijeenkomst op The Dutch door een aanscherping van de coronamaatregelen geannuleerd moeten worden, dan ontvang je het inschrijfgeld terug.

Vragen?

Heb je nu al vragen die je graag behandeld ziet in de workshop? Of heb je vragen over de bijeenkomst op 26 augustus? Neem contact op met Koert Donkers, adviseur van de NGF-afdeling Duurzaam beheer / Agronomie.