Terug naar Nieuwsoverzicht

Verlengen licenties voor het AVG programma

28 mei 2019

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (‘AVG’) in werking getreden. Om sportverenigingen bij de implementatie hiervan te helpen heeft NOC*NSF samen met de Stichting AVG voor Verenigingen een AVG programma ontwikkeld.
Onderdeel van dit AVG programma was het zogeheten ‘AVG-stappenplan’. NGF heeft naar aanloop van de inwerkingtreding van de AVG dit AVG—stappenplan kosteloos aan haar leden door middel van vouchercodes ter beschikking gesteld. Door dit AVG programma konden golfverenigingen, - clubs, greenkeepers en golfprofessionals zich goed voorbereiden op de AVG. Een groot aantal NGF leden heeft hiervan gebruik gemaakt en bij de NGF vouchers afgenomen voor de licenties van het AVG-stappenplan. Deze vouchers waren 1 jaar geldig.

Recent zijn de gebruikers van het AVG-programma van Stichting AVG voor Verenigingen geïnformeerd over het verlengen van hun licenties voor het AVG programma (waaronder het AVG-stappenplan). Voor de sportverenigingen die daar interesse hebben kan het AVG-stappenplan nog steeds worden afgenomen rechtstreeks bij de Stichting AVG voor Verenigingen. Het komende jaar wordt dus door de Stichting AVG voor Verenigingen opnieuw de mogelijkheid geboden dit AVG-programma te gebruiken. Dit AVG-programma is uitgebreid met nieuwe functies, waaronder een AVG-verklaring en helpdesk.

Hieronder meer informatie over het AVG-programma en tegen welke tarieven dit door de Stichting AVG voor Verenigingen wordt aangeboden.

Tarieven en nieuwe functies

Het afgesproken, gereduceerde tarief voor deelname is €60,- per jaar of €15,- per kwartaal. Verder zijn er ook nieuwe functies in het programma die het AVG-werk makkelijker maken, zoals een automatische AVG-verklaring. Daarnaast kan je kosteloos gebruik maken van de telefonische juridische AVG Helpdesk.

Verlengen of aanvragen

Heb je reeds een licentie, dan kan je deze verlengen vóór 1 augustus a.s. Verlengen doe je in 3 stappen:
  • Log in op het AVG-programma
  • In de rechterbovenhoek staat de melding dat je licentie per 1 augustus verloopt
  • Klik op deze melding en maak je keuze tussen een licentie voor een jaar of kwartaal

Heb je nog geen licentie maar wil je wel graag gebruik maken van dit programma, ga dan naar de website van Stichting AVG voor Verenigingen en meld je aan met kortingscode SPORTAVG70