Terug naar Nieuwsoverzicht

Welcome to the club-campagne update 1 maart

1 maart 2023

De NGF heeft zich tot doel gesteld om samen met de golfclubs de golfsport toegankelijker en daarmee toekomstbestendig te maken. Golf is een fantastische sport met unieke aspecten en dat willen we graag delen met golfers en niet-golfers in Nederland via de Welcome to the club-campagne.

De NGF zet in op de ontwikkeling en een duurzame groei van de vierde sport in Nederland. We focussen ons op een gezonde golfsport op de lange termijn door het verjongen van de sport en meer vrouwen van de sport te laten genieten. In de Welcome to the club-campagne gaan we spelen met de vooroordelen rondom golf. We zetten ons niet af tegen het stereotype, maar laten zien dat golf er is voor een breder publiek. Daarbij tonen we wat golf allemaal voor moois te bieden heeft. Het gaat niet om leeftijd, gender, uiterlijk vertoon of hoe vermogend je bent. Golf gaat om plezier uit de sport te halen, op jouw manier.

Ambitieuze doelstellingen

We hebben de lat hoog gelegd en ambitieuze doelstellingen bepaald voor de Welcome to the club-campagne in de komende jaren. De doelstellingen zijn:

  • 40% van de golfpopulatie is in 2030 tussen de 25-50 jaar oud. In 2021 was dat nog 32% en het zal nu nauwelijks anders zijn.
  • 40% van de golfpopulatie is in 2030 vrouw. Dat is nu 32%.
  • 29% van de niet-golfer tussen de 25-50 jaar heeft een intentie om te gaan golfen in 2023. In 2021 was dat 27%.

Aansluiten bij Welcome to the club

Inmiddels hebben meer dan 70 clubs zich aangesloten bij de Welcome to the club-campagne. Meer informatie en het aanmeldformulier is te vinden via deze NGF-pagina. Je kunt je club inschrijven tot 3 april en deelname is gratis. Voorwaarde is dat de club deelneemt aan Probeer Golf voorheen Open Golfdagen) en/of Golfstart zodat nieuwe golfers op een toegankelijke manier kunnen kennismaken met golf.

Probeer Golf en Golfstart

Probeer Golf en Golfstart zijn speciaal ontwikkeld voor golfclubs. De clubs kunnen via deze twee platformen eenvoudig kennismakingslessen en golfcursussen voor beginnende golfers aanbieden. Nieuwe golfers kunnen via Probeer Golf en Golfstart makkelijk een club vinden in de buurt voor een les of cursus.

Informatiesessie Welcome to the Club

Vanwege de grote belangstelling wordt er een extra informatiesessie over de Welcome to the club-campagne georganiseerd op dinsdag 21 maart van 15.30 tot 17.00 uur in Utrecht. Meer informatie over deze sessie is hier te vinden en aanmelden kan door een mail te sturen naar welcometotheclub@ngf.nl.

Interesse?

Je club aanmelden? Of wil je meer informatie ontvangen over de Welcome to the club-campagne, Probeer Golf of Golfstart? Als je meer informatie wilt over de Welcome to the club-campagne, neem dan contact op met Jackelien via onderstaande contactgegevens. Als je meer wilt weten over Probeer Golf of Golfstart, neem dan contact op met Lisa of Gijs.