Terug naar Duurzaam beheer

Committed to Green

Committed to Green is een programma dat is ontwikkeld om golfbaanbeheerders te stimuleren bewust om te gaan met natuur en milieu. Na het doorlopen van het programma kan de internationale certificering door de Golf Environment Organization (GEO) worden aangevraagd.
Committed to Green is ontstaan uit een initiatief van Europese Golf Associatie (EGA). In januari 1994 heeft de EGA met steun van The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews en de PGA European Tour een Ecology Unit opgericht. 

Een goed natuur- en milieubeleid is bevorderlijk voor de gehele golfsport 


Door de grote groei van de golfsport in Europa en de erkenning van de belangen van natuur en milieu ontstond de behoefte aan een gecoördineerde aanpak van natuur- en milieubeheer op golfbanen. Het Committed to Green-programma is ontwikkeld met financiële ondersteuning van de Europese Commissie. 


De Europese Golf Associatie, The Royal & Ancient Golf Club of St Andrews, de PGA European Tour, de Federatie van Europese Golf Greenkeepers Associatie (FEGGA), de Federatie van Europese Golfbaanarchitecten en de Europese Commissie ondersteunen Committed to Green/GEO, vanuit de gedachte dat een goed natuur- en milieubeleid bevorderlijk is voor de golfsport. 


Het Committed to Green-programma is een hulpmiddel voor een planmatig beheer van het groen en het milieu op de golfbaan.