Terug naar Nieuwsoverzicht

Bird Watching Day wordt voor de 19e keer georganiseerd

27 maart 2018

De NGF en Vogelbescherming Nederland nodigen je van harte uit om op zaterdag 12 mei 2018 deel te nemen aan de negentiende Bird Watching Day. Een evenement ontstaan uit de samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, Vogelbescherming Nederland en Stern. Hieruit is de werkgroep Golfers Love Birdies ontstaan, die zich onder andere inzet voor de Bird Watching Day.

Wat is Bird Watching Day?

De Bird Watching Day is een vogelteldag waarop we leden en collega’s enthousiast maken voor de vogels en de prachtige natuur op en rond onze golfbanen. De Bird Watching Day valt binnen de Nationale Vogelweek, die van 12 tot en met 21 mei wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland. Kijk op www.vogelweek.nl voor een compleet overzicht van wat er in de Nationale Vogelweek nog meer wordt georganiseerd.

 

Waarom meedoen?

Vogelbescherming Nederland, NGF en Stern staan gezamenlijk voor het beschermen, in stand houden en laten groeien van de vogelpopulatie. Om meer golfers hiervan bewust te maken, willen we hen inspireren en motiveren. En dat laatste is exact wat er tijdens de Bird Watching Day gebeurt.

 

Hoe organiseer je de Bird Watching Day?

Je kan de Bird Watching Day organiseren zoals je zelf wilt. Nodig een aantal vogelkenners onder de leden of collega’s uit om op een afgesproken tijdstip een vogeltelrondje over de baan te doen. Of vraag je leden om op 12 mei met een tellijst hun rondje te spelen en hun waarnemingen door te geven. Alles daartussenin is mogelijk; je bent vrij om de organisatie zelf in te vullen zoals het passend is op jullie club en golfbaan.

 

De NGF biedt de volgende ondersteuning

  • Op de website www.birdwatchingday.nl vind je de tellijst, informatie over de dag, tellingen van voorgaande jaren en je kunt hier tot één week na 12 mei de getelde vogels invoeren.
  • Het digitale promotiemateriaal met betrekking tot de Bird Watching Day is bijgesloten bij deze e-mail. 
  • Het vogelboek ‘Vogels en Golfbanen, een leidraad voor vogelvriendelijk golfbaanbeheer’ kan je vinden door op deze link te klikken.
  • De NGF heeft goede contacten met Vogelbescherming Nederland. Wil je advies van Vogelbescherming over de Bird Watching Day op uw club, neem dan contact op met de projectleider van de Nationale Vogelweek, Astrid van den Broek via 030-6937795 of astrid.vandenbroek@vogelbescherming.nl.


Wij stellen het zeer op prijs als je ook dit jaar weer wilt deelnemen of (voor nieuwkomers) dat je interesse is gewekt.