Terug naar Nieuwsoverzicht

Update nieuwe golfregels

4 februari 2019

Met de invoering van de nieuwe golfregels zijn ook alle boekjes, examens en digitale apps aangepast.

Spelerseditie in het Nederlands beschikbaar

Online is het boekje te bestellen via www.golfboeken.nl. Hier kun je ook de Engelse versie van de volledige golfregels bestellen en de (Engelse) Official Guide. Deze laatste twee boeken zijn vooral voor de regel- en wedstrijdcommissies relevant.
De Nederlandse vertaling van de spelerseditie is ook te vinden in een app genaamd ‘Rules of Golf 2019’. Deze app kun je downloaden via www.randa.org/apps, zodat je overal en altijd de golfregels kunt raadplegen. De app bevat illustraties en filmpjes van diverse (nieuwe) golfregels.

Nieuw golfregelexamen

Uiteraard is het golfregelexamen met alle nieuwe golfregels ook vernieuwd. Golfers kunnen hun golfregelexamen oefenen via www.ngfgolfregelexamen.nl. De nieuwe examens zijn voor clubs te downloaden via club.ngfgolfregelexamen.nl met de inlog die iedere club heeft. Mocht je als club deze inlog niet meer hebben, dan kun je deze per mail opvragen bij Christine Saxton.
NB Het examen kan nog steeds alleen worden afgenomen door regelcommissies van golfclubs in Nederland.

Matchplayregels voor de competitie

Veel clubs organiseren voordat het golfseizoen in maart echt begint nog een kick-off of een bijeenkomst om de laatste (competitie)zaken te bespreken. Een mooi moment om een regelquiz te doen waarin de belangrijkste golfregels rondom matchplay worden getoetst. Op dit moment zijn we bij de NGF bezig deze quiz samen te stellen en daarnaast een document op te stellen met de belangrijkste regels voor matchplay (nieuwe golfregels). Beide komen op het NGF Informatieplein te staan, dus hou dit in de gaten!

Golfregels voor startende golfers en het oefenvragenboek

De boeken ‘Golfregels voor startende golfers’ en het ‘Oefenvragenboek’ met alle nieuwe golfregelexamenvragen worden momenteel aangepast en zijn vanaf begin maart te bestellen via www.golfboeken.nl.
NB Het boek ‘De belangrijkste golfregels voor de jeugd’ wordt niet meer gemaakt, omdat het boek voor startende golfers dezelfde informatie bevat en dus ook voor de jeugd te gebruiken is.

NGF Informatieplein

  Wil je als golfclub of -baan meer informatie over en ondersteuning voor de nieuwe golfregels van 2019? Op het NGF Informatieplein zijn de volgende materialen hiervoor beschikbaar:

 •  De 25 belangrijkste gewijzigde golfregels op een rij.
 •  De clubpresentatie nieuwe golfregels met bijbehorende teksten voor de docent.
 •  Vertaling van de definities van de volledige golfregels.
 •  Informatie en illustraties over Ready Golf.
 •  De nieuwe plaatselijke regels, inclusief de verkorte versies voor op de scorekaart

 • Binnenkort beschikbaar:

 • Belangrijkste nieuwe matchplayregels.
 • Documenten met de belangrijkste richtlijnen voor de baanmarkeringen.
 • Plaatselijke regel over de 'code of conduct' (om bijvoorbeeld het betreden van verboden speelzone te kunnen bestraffen).

Informatie van de NGF