Terug naar Nieuwsoverzicht

Tijdelijk toestemming voor digitaal regelexamen

11 januari 2021

Gezien de uitzonderlijke situatie die is ontstaan door de uitbraak van het coronavirus mogen clubs het examen tijdelijk digitaal afnemen. In een protocol worden de richtlijnen uitgelegd.

De examens mogen volgens het Reglement Handicap 54 alleen schriftelijk en bij hoge uitzondering (bij dyslectische personen) mondeling afgenomen worden. Maar vanaf 16 maart tot 1 juni was het bijeenkomen voor een examen in de clubhuizen niet toegestaan. Daarom is er toen toestemming gegeven voor het digitaal afnemen van het regelexamen. Dit betekent dat een examinator het examen bijvoorbeeld middels Zoom of Teams afneemt. The Company Golf Club heeft een pilot gedaan om het digitale regelexamen te toetsen.

Inmiddels mogen de ruimtes in het clubhuis onder voorwaarden weer gebruikt worden met als hoofdregel dat men 1,5 meter afstand tot elkaar houdt. Desondanks mogen clubs het examen voorlopig nog steeds digitaal afnemen.

Tot wanneer het digitaal afnemen van het examen toegestaan wordt, is afhankelijk van de coronamaatregelen in de komende periode. We berichten de clubs zodra we weer overgaan op een schriftelijk examen.

Klik op de links hieronder voor de richtlijnen van een digitaal examen.